Kombu, morská riasa
Súvisiaci tovar
Spirulina je sladkovodná sinica, obsahujúca veľké množstvo proteínov, ktoré dokážu zásobovať telo potrebnými živinami a svojim vynikajúcim zložením dokáže organizmus nielen...
Chlorella je sladkovodná riasa a jeden z najkomplexnejších potravinových zdrojov na svete. Prirodzene obsahuje veľký rozsah nutrientov a fytonutrientov a má najväčší obsah...
Ananás obsahuje látku zvanú bromelaín, ktorá napomáha rozkladať bielkoviny a tým podporuje trávenie, zároveň je známa aj pre svoje protizápalové účinky. Ďalej v ananáse nájdeme...
Arašidy sú veľmi bohaté na živiny. Obsahujú 25 % bielkovín, vysoké množstvo tukov, cukrov. Ďalej sa v nich vyskytuje vitamín B1 (tiamín), B3 (niacín), B5, B6 a B9, antioxidanty...
Ako čisto prírodné sladidlo, získané zahustením miazgy cukrového javora, je javorový sirup (spolu s medom a melasou) vynikajúcim pomocníkom pri nahradzovaní rafinovaného bieleho...
Agávový sirup svetlý je zahustená šťava z kaktusov agáve. Má jemnú a neutrálnu chuť i farbu. Jeho hustota je zhruba niekde uprostred medzi najredším a najhustejším sirupom....
Banánové kolieska sú vynikajúcou pochúťkou, ktorá je veľmi dobrou náhradou za zemiakové chipsy. Tieto kolieska sú sušené na priamom slnku! Banány sú veľmi výživné, vhodné pre...
Kombucha (čajová huba) je veľmi kvalitná násada na výrobu kvaseného nápoja kombucha. Má dostatočne veľký a kvalitný fungus na okamžité rozmnoženie. Kombucha je symbióza...
Podrobný popis
Morské riasy kombu patria do skupiny zelených rias. Riasy sú pestované v hĺbkach severských japonských morí, tie najkvalitnejšie v oblasti ostrova Hokkaido. Následne sa upravujú. Zo všetkých morských rias majú riasy kombu spolu s Arame najjemnejšiu chuť a arómu, preto sa odporúčajú začiatočníkom. Riasy Kombu obsahujú kyselinu algínovú, ktorá v črevách pôsobí ako čistiaci prostriedok, berie so sebou usadeniny zo stien čriev, čím zvyšuje stráviteľnosť jedla.
Kombu sa používajú ako korenie do šalátov či polievok pre zvýraznenie chuti pokrmu a jeho zhodnotenie, najmä z minerálneho hľadiska. Je dôležité pamätať si dávkovanie. Odporúča sa riasy kombu konzumovať v malom množstve, ale pravidelne. Pred použitím sa ju odporúča 60 minút variť.
Využitie:
- pochúťka - riasy majú výbornú chuť i samotné
- šaláty - s riasami bude váš obľúbený zeleninový šalát ešte chutnejší a zaujímavejší, stačí ich nasypať navrch
- korenie - rozdrvením rias získate exotické korenie, ktoré môžete do pokrmov pridávať podľa ľubovôle
- strukoviny - keď pri varení strukovín pridáte riasu do hrnca, skrátite tým dobu varenia
Nutričné hodnoty:
Energetická hodnota 5,1 kJ / 1,2 kcal
Tuky 0,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy 0,3 g, z toho cukry 0,1 g
vláknina
Bielkoviny 0,1 g
Soľ 0,03 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Mořské řasy |
---|---|
Hmotnosť: | 0.05 kg |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Značka: | Natural Jihlava |
Balení: | 50 g |
Morské riasy Wakame BIO majú jemnú morskú chuť, ktorá pripomína ustrice. Možno ich použiť ako prílohu, pridať napríklad do polievky, ryže či cestovín, dochutiť nimi šalát alebo...
Rovnako ako Wakame, Nori a Kombu majú tieto riasy iba slabú morskú arómu, takže sa nemusíte báť, že ich chuť bude dominovať celému pokrmu. Riasy môžete jesť...
Zmes troch morských rias Wakame BIO, Nori BIO a Sea Lettuce/Morského šalátu BIO. Zmes sa vyznačuje pestrosťou farieb a chuťou a je tak výborná do šalátov, polievok alebo ako...
Morská riasa Wakame má jemne sladkú chuť, jemnú arómu a ide o jednu z najpoužívanejších rias. Obsahuje bielkoviny a minerály. Morskú riasu Wakame môžete kombinovať so zeleninou...
Morské riasy Kombu BIO majú vôňu morskej vody a ľahko dymovú chuť. Sú vhodné na prípravu vývarov a fumetov. Uľahčujú varenie zeleniny a strukovín. Zvýrazňujú chuť pripravovaných...
Morské riasy Dulse BIO sú veľmi obľúbené u milovníkov morských rias. Majú jemnú, ľahko údenú a mierne slanú chuť podobnú kôrovcom. Možno ich jesť surové, použiť pri varení...
Morské riasy vyžadujú pre svoj rast veľmi špecifické a čisté prostredie. Vďaka tomu obsahujú len zdraviu prospešné látky. Sú vynikajúcim zdrojom bielkovín a obsahujú dokonca ich...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.