Fazuľa červená, Kidney, BIO
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
CZ-BIO-002 / Poľnohospodárska produkcia mimo EÚ
Minimálna trvanlivosť: min 24 mesiacov od okamihu produkcie
Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 20 ° C, max. 65 % vlhkosť vzduchu)
Pred kuchynskou úpravou je nutné fazuľu vopred namočiť do vody na 10 - 12 hodín (cez noc). Potom vodu vylejeme, fazuľu prepláchneme a varíme v novej vode 80 - 90 minút, prípadne 20 minút v tlakovom hrnci. Pre zníženie nadýmavosti odporúčame ešte pridať bylinky ako napríklad: saturejku, rasca, fenikel, kurkumu, koriander alebo majoránku. Fazuľu je možné tiež naklíčiť, čím ešte zvýšime stráviteľnosť kvalitných rastlinných bielkovín a obohatíme sa navyše o ďalšie vitamíny a minerálne látky. Z fazule môžeme tiež vyrobiť chutné pasty alebo zaujímavé šaláty. Hodí sa do polievok, omáčok alebo ako zdravá príloha.
Nutričné hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIA [kJ / kcal]: 1154/276
TUKY [g]: 0,3, z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: 0,1
SACHARIDY [g]: 28,8, z toho CUKRY [g]: 2,2
VLÁKNINA [g]: 28,1
BIELKOVINY [g]: 25,5
SOĽ [g]: 0,06
SODÍK [mg]: 24
Nutričné hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Dodatočné parametre
Kategória: | Luštěniny |
---|---|
Krajina pôvodu: | Čína |
Značka: | Les fruits du paradis |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.