Cícer, rímsky hrach, BIO
Súvisiaci tovar
Sladidlo Klasik 4Slim je sladidlo na báze extraktu z koreňa čakanky a rastlinných vláknin. Ide o moderné Low Carb sladidlo s vysokým podielom rozpustnej vlákniny, zníženou...
Pšeničná bielkovina je v podstate múka zbavená škrobu. Čistý pšeničný lepok. Vhodný na výrobu domáceho seitanu - "pšeničné mäso" . Pšeničná bielkovina sa vyznačuje naozaj veľkým...
Zmes korenia bio na prípravu nápoja s horúcim mliekom. Slnečne zlatý horúci nápoj, jemný s vanilkou. Doprajte si aj v zime štipku slnka. Už starí ajurvédski učenci vedeli o...
Zmes korenia bio na prípravu nápoja s horúcim mliekom. Slnečne zlatý horúci nápoj, jemný s vanilkou. Doprajte si aj v zime štipku slnka. Už starí ajurvédski učenci vedeli o...
Vláknina je dôležitá zložka potravy, ktorú ale naše telo ťažko trávi. Rozlišujeme dva druhy vlákniny: rozpustnú a nerozpustnú. Z veľkej časti je rozpustná vláknina pri prechode...
Podrobný popis
Minimálna trvanlivosť: min 24 mesiacov od dátumu výroby
Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 20°C, max. 65 % vlhkosť vzduchu)
Jediné negatívum cíceru, obdobne ako aj u iných strukovín, sú antinutričné látky, ovplyvňujúce stráviteľnosť, ktoré možno eliminovať namáčaním a tepelným spracovaním semien. Cícer sa dá klíčiť. Naklíčený cícer potom má ešte vyšší obsah živín.
Cícer sa používa na prípravu polievok, na šaláty, kaše, nátierky, či len ako príloha. Výborná chuť cíceru sa zhodnotí jej naklíčením. Naklíčený cícer možno použiť rovnako ako varený do nátierok, šalátov, ako príloha, alebo napríklad len tak s chlebom.
Nutričné hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIA [kJ / kcal]: 1403 / 336
TUKY [g]: 5,9, z toho NASÝTENÉ MASTNÉ KYSELINY [g]: 0,6
SACHARIDY [g]: 44,3, z toho CUKRY [g]: 3,1
VLÁKNINA [g]: 15,5
BIELKOVINY [g]: 18,6
SOĽ [g]: 0,0575
Nutričné hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Dodatočné parametre
Kategória: | Luštěniny |
---|---|
Krajina pôvodu: | Turecko |
Značka: | Les fruits du paradis |
Klasické obrie biele fazuľky Jumbo prvotriednej kvality, s tradičnou silnou aromatickou chuťou, ktorá sa konzistentne rozplynie na jazyku, predstavujú obľúbenú fazuľovú...
Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...
Všetko záleží na tom, ako s hnedou šošovicou naložíte. Sama o sebe má totiž skvelé vlastnosti - nielenže obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, vápnika, vitamínu A a B,...
Sójové bôby obsahujú veľké množstvo bielkovín a sú výborným zdrojom vlákniny, minerálov a vitamínov. Zo sóje sa vyrábajú rôzne produkty ako sú tofu, sójová omáčka, sójové mäso...
Fazuľky sú červeno-hnedej farby a majú sladkastú orechovú chuť. Fazuľa adzuki má vysoký obsah vlákniny a bielkovín. Sú ideálne ako alternatíva pre vegetariánov a vegánov. Adzuki...
Šošovica červená má v skutočnosti oranžovú farbu a varením sa prekvapivo mení na žltú. To však nemá žiadny vplyv na jej výživové zloženie. Je zo všetkých strukovín najlepšie...
Fazuľa Mungo je výborná exotická strukovina so špecifickou vôňou. Fazuľky sú chutné ako príloha, v šaláte alebo z nich možno pripraviť výbornú polievku. Fazuľa Mungo je...
Sójové kocky sú vhodné ako náhrada mäsa v rôznych pokrmoch. Kocky do seba dobre vstrebávajú chute a preto odporúčame kocky marinovať alebo variť v ochutenej vode. Je potrebné...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.