Amarantové semienko, BIO
Súvisiaci tovar
Tekvicová pochúťka s vysokým obsahom vlákniny. Tekvicové semienka lúpané sú obľúbenou pochúťkou špeciálnej odrody tekvice. Vďaka väčšej veľkosti sa dajú konzumovať priamo alebo...
Pestrec je veľmi silný antioxidant podporujúci ľudskú imunitu. Čistí pečeň, regeneruje pečeňový parenchým (bunkové pletivo), podporuje tvorbu a distribúciu žlče a tiež priaznivo...
Jedním ze současných zdravotních hitů je obliba konopného semínka a oprávněně. Obsahuje totiž velké množství látek důležitých pro naše zdraví jako všech 10 známých...
Semienka plné benefitov pre ľudský organizmus. Ľanové semeno obsahuje vysoké množstvo omega-3 mastných kyselín, ktorých obdoba sa nachádza aj v rybách. Ľanové semienko mimo toho...
Ľanové semienka patria k ozajstným výživovým pokladom. Konzumujeme ich najlepšie v surovom stave, kedy sú nutrične najhodnotnejšie. Z pohľadu výživovej hodnoty sú ľanové...
Chias semínka jsou perfektním zdrojem antioxidantů, vlákniny, vitamínů a minerálů. Semínka chia jsou bohatá na esenciální mastné kyseliny Omega 3. Stěží najdete rostlinný...
Psyllium Husk je jedinečným zdrojom čistej prírodnej vlákniny, ktorá napomáha k riadnemu vylučovaniu nestrávených zvyškov potravy z nášho organizmu. Navodzuje pocit sýtosti....
V histórii bola morská voda v mnohých krajinách často jediným zdrojom soli. Rovnako ako dnes sa aj vtedy získavala odparovaním vody na slnku. Bežným postupom býva napustenie...
Podrobný popis
CZ-BIO-002 / Poľnohospodárska produkcia mimo EÚ
Minimálna trvanlivosť: min 12 mesiacov od dátumu výroby
Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 20 ° C, max. 65 % vlhkosť vzduchu)
Amarant bol základnou potravinou Inkov a Aztékov a dnes je považovaný za plodinu budúcnosti.
Amarant má vďaka svojej jemnej ľahko orieškovej chuti široké využitie v kuchyni, ale najčastejšie ho použijeme namiesto ryže, kus kusu či quinoy ako prílohu. Varený amarant pridávame namiesto ryže do stir-fry (vyprážanej zmesi so zeleninou či mäsom) a používame ako zápražku do polievky. Ak použijeme pri varení amarantu viac vody, môžeme ho pripraviť na sladko ako kašu. Amarantové semienka možno namlieť na múku, z ktorej robíme bezlepkové palacinky, kaše, chlieb a pečivo. Môžeme ich tiež naklíčiť. Obľúbený je pufovaný amarant: hŕstku amarantu hodíme na dno horúceho ťažkého hrnca či panvice s hrubým dnom a akonáhle začnú semienka pukať, prikryjeme pokrievkou, hrncom pohybujeme a necháme semienka pukať asi 10 - 15 sekúnd.
Nutričné hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIA [kJ / kcal] 1602/383
TUKY [g] 8,8, z toho nasýtené mastné kyseliny [g] 2,1
SACHARIDY [g] 56,8, z toho CUKRY [g] 1,7
VLÁKNINA [g] 6,7, BIELKOVINY [g] 15,8
SOĽ [g] 0,01
Nutričné hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Dodatočné parametre
Kategória: | Obiloviny |
---|---|
Krajina pôvodu: | Indie |
Značka: | Les fruits du paradis |
Jednozrnka - superpotravina našich predkov čaká na vaše objavenie. Prinášame vám jedinečnú plodinu v jej pôvodnej nešľachtenej podobe. Pšenica jednozrnová je vôbec najstarším...
Pšeno je dobre stráviteľné, veľmi chutné a prirodzene bezlepkové. V kuchyni má veľmi široké využitie a jeho príprava je jednoduchá. Hodí sa ku sladkému i slanému. Väčšie výhodné...
Pšeničné otruby – podobajú sa konzistenciou nahrubo zomletej krupici. Ich konzumáciou a pridaním do ranných kaší, pečiva a iných pokrmov obohatíte svoj pokrm o kvalitnú...
Naše pohánkové šupky sú vhodné na výluhy, kúpele, výplne nielen vankúšov a rôzne ďalšie kreatívne " tvorivosti". Môžu sa použiť aj do záhradky nielen k prekypreniu pôdy....
Biela quinoa zaujme svojou jemnou maslovou chuťou. Biela quinoa je jedným z troch najčastejších druhov tejto pseudo obilniny. Vzhľadom k svojej jemnosti však patrí k...
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota,...
Jačmeň je menej známa obilnina so skvelými výživovými vlastnosťami - má vysoký obsah vlákniny (veľkú časť tvorí rozpustná vláknina, tzv. betaglukány), čím pôsobí blahodárne...
Jačmenné krúpy - základ tradičnej slovanskej kuchyne. Jačmenné krúpy sú opäť trendy. Naši predkovia ich mali na stole veľmi často a vedeli prečo. Jačmenné krúpy vás prekvapia...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.