Pohánkové šupky
Súvisiaci tovar
Vláknina je dôležitá zložka potravy, ktorú ale naše telo ťažko trávi. Rozlišujeme dva druhy vlákniny: rozpustnú a nerozpustnú. Z veľkej časti je rozpustná vláknina pri prechode...
Zmes korenia bio na prípravu nápoja s horúcim mliekom. Slnečne zlatý horúci nápoj, jemný s vanilkou. Doprajte si aj v zime štipku slnka. Už starí ajurvédski učenci vedeli o...
Sladidlo Klasik 4Slim je sladidlo na báze extraktu z koreňa čakanky a rastlinných vláknin. Ide o moderné Low Carb sladidlo s vysokým podielom rozpustnej vlákniny, zníženou...
Pšeničná bielkovina je v podstate múka zbavená škrobu. Čistý pšeničný lepok. Vhodný na výrobu domáceho seitanu - "pšeničné mäso" . Pšeničná bielkovina sa vyznačuje naozaj veľkým...
Zmes korenia bio na prípravu nápoja s horúcim mliekom. Slnečne zlatý horúci nápoj, jemný s vanilkou. Doprajte si aj v zime štipku slnka. Už starí ajurvédski učenci vedeli o...
Podrobný popis
Pohánku šúpeme mechanickým spôsobom, vďaka tomu si olúpané zrno pohánky a vrchná šupka pohánky uchovávajú všetky vlastnosti, ktoré v nich vyrástli. Aj šupka obsahuje vitamín P-Rutín. Bohužiaľ vysoké teploty nad 80 °C tento vitamín ničia. Ak užívame výluh zo šupiek, je dôležité spojiť výluh s vitamínom C. Vitamín C je prirodzenou súčasťou čerstvého ovocia a zeleniny a rutín sa na neho viaže. Rutín zároveň zabraňuje oxidácii vitamínu C.
Návod na prípravu čaju: 1 polievkovú lyžicu šupiek vsypte do 250 ml vody, nechajte prejsť varom a odstavte. Lúhujte minimálne 10 min. Ideálne je čaj doplniť o vitamín C (šípky, jablko...).
Dodatočné parametre
Kategória: | Obiloviny |
---|---|
Hmotnosť: | 0.2 kg |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Značka: | Šmajstrla |
Balení: | 200 g |
Pohánkové chrumky v bielej čokoláde a karamelom sú obľúbenou pochúťkou najmä u detí. Sú prirodzene bezlepkové a ľahko stráviteľné. Vhodná súčasť na výlety aj na večerné...
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota,...
Červená pšenica je jeden z pôvodných druhov obilnín. Jej červená, až hnedastá farba je spôsobená prirodzeným obsahom flavonoidov (katechínu a tanínu) a antokyanov. Antokyan je...
Bulgur, s históriou dlhou 4 tisíc rokov, je výsledkom jednej z prvých potravinárskych technológií. Jeho výroba zahŕňa čistenie zrna, párovanie, sušenie, hrubé drvenie a...
Pohánkové krúpy zvoľte vtedy, keď chcete mať konzistenciu oddelených zrniek, napríklad pri príprave prílohy alebo ak chcete jedlu dodať štruktúru. Pohánka je prirodzene...
Bezvaječné cestoviny zo sušenej celozrnnej pšeničnej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža....
Ovos si dopriali pred vojnovými ťaženiami už starí Rimania. Ovsený šalát z uvareného ovosa a zeleniny Vám dodá energiu a množstvo cennej vlákniny. Nebojte sa experimentovať...
Pšeno je dobre stráviteľné, veľmi chutné a prirodzene bezlepkové. V kuchyni má veľmi široké využitie a jeho príprava je jednoduchá. Hodí sa ku sladkému i slanému. Väčšie výhodné...
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.