Exkluzívna zľava 34 % na 🌰 kešu orechy, natural, W320 od značky MámeChuť. 🌰 Platí do vypredania zásob.

Ume ocot

Vegan SCD Bez lepku
2 € 3,50 € od 2 €
Skladem (>10 ks) Skladem (9 ks) Zvoľte variant
Balenie
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
  • Ume ocot je tekutina, ktorá sa vylučuje pri fermentácii nakladaných sliviek – Umeboshi. Pri výrobe (fermentácii) sliviek Umeboshi vzniká ako odpadový produkt červená voda ume-su, čiže ume ocot. Pri modernom spôsobe výroby sa nakladajú nesušené slivky, aby zostalo viac tekutiny. Z chemického hľadiska ale s octom nemá nič spoločné.

  • Ume ocot má slano kyslú chuť a aj keď má v názve slovo ocot skôr nám pokrm osolí než okyslí. Obsahuje veľké množstvo minerálnych látok, enzýmov a vitamínov vo vstrebateľnej podobe. Ume ocot používame v kuchyni na dochucovanie akéhokoľvek jedla (polievky, omáčky, strukoviny) dá sa použiť aj do šalátov a dresingov. Proste kamkoľvek podľa fantázie.

  • Zloženie: UME slivky, morská soľ (20,5 %), Shizu (Perilla listy)

Detailné informácie

Darček pri nákupe nad 32 €
Darček pri nákupe
Zľavová kartička + prémiové BIO datle.
Dopravé
Dopravné od 3,99 €
Doprava zadarmo od 199 €.
Garancia kvality
Garancia kvality
Všetko osobne kontrolujeme.
Široký výber produktov
Bohatý výber
Máme 1.100+ bio/nebio produktov.

Podrobný popis

Použitie: Ume zálievka s medom - rozmiešajte 1 lyžicu medu so 4 lyžicami olivového oleja, 3 lyžicami oleja z praženého sezamu, 1 lyžicou ume octu a 1 lyžicou čerstvej pomarančovej šťavy

  • jogurtový ume dresing - zmiešajte 1 malé balenie kyslej sójovej špeciality Sojade natural s 1 lyžicou umeocta a s 2 lyžicami ryžového sirupu; je výborný na hlávkový šalát
  • ochutenie kapustnice, kulajdy, šošovice na kyslo, strukovinových nátierok ...
  • nápoj z umeocta - malá lyžička do pohára vody

Výroba: Slivky Umeboshi sa zberajú na jar. V deň zberu sa nasolia a potom sa nechávajú niekoľko dní sušiť na slnku. Akonáhle sú takmer usušené, naložia sa do slaného nálevu, zaťažia kameňom a nechajú kvasiť. Do nálevu sa tiež pridávajú Shizu listy. Vzhľadom pripomínajú okrasnú žihľavu. Pridávajú sa kvôli konzervačným účinkom. Majú krásnu purpurovú farbu. Červená tekutina, ktorá sa pri kvasení sliviek vylučuje, sa nazýva ume-su, v slovenčine sa ujal názov umeocot.

 

Nutričné ​​hodnoty:

Energetická hodnota 79,1 kJ / 10,7 kcal

Tuky 0,3 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g

Sacharidy 4 g, z toho cukry 0,6 g

Bielkoviny 0 g

Soľ 0 g

Dodatočné parametre

Kategória: Octy
Krajina pôvodu: Japonsko
Značka: Natural Jihlava

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: