Karob, mletý, BIO
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
CZ-BIO-002 / Poľnohospodárska produkcia EÚ
Minimálna trvanlivosť: min 24 mesiacov od okamihu produkcie
Skladovanie: chladné, tmavé a suché miesto (max. 20 ° C, max, 65 % vlhkosť vzduchu)
Získavanie karobu:
Struky sa nechávajú sušiť prirodzene na slnku niekoľko mesiacov. Čím sú struky suchšie, tým viac získavajú čokoládovo hnedú farbu. Po dozretí sa ručne zberajú, čistia a rozlúsknu.
Oddeľuje sa usušená dužina, z ktorej sa za studena melie výsledný produkt - jemný karobový prášok, ktorý sa používa ako náhrada kakaového prášku.
Karob v porovnaní s kakaom:
- obsahuje menej tuku, ale viac cukru
- obsahuje viac minerálnych látok, ako sú napríklad železo, horčík a vápnik
- neobsahuje kofeín, alergénne látky, methylxanthiny ani teobromín
Účinky:
- dobrý zdroj vlákniny, bielkovín, minerálov a vitamínov
- priaznivý vplyv na trávenie, pôsobí proti zápche
- znižuje hladinu cholesterolu v krvi
Nutričné hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIA [kJ / kcal]: 1255/300
TUKY [g]: 0,65, z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: 0,09
SACHARIDY [g]: 49,1, z toho CUKRY [g]: 40,5
VLÁKNINA [g]: 39,8
BIELKOVINY [g]: 4,6
SOĽ [g]: 0,088
SODÍK [mg]: 35
Nutričné hodnoty sa môžu u prírodných produktov líšiť.
Dodatočné parametre
Kategória: | Kakao a karob |
---|---|
Krajina pôvodu: | Itálie |
Značka: | Les fruits du paradis |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.